Sophones Turizm

Rezervasyon Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli

25 Mayıs Cumartesi 2024

Nasıl Güvenli Rezervasyon yapabilirim?

  • Son dönemde Sapanca’da konaklama sektöründe Bungalov konaklamalarının popülaritesi oldukça artmış durumda. Türkiye'nin çeşitli coğrafi bölgelerinden ve hatta yurtdışından gelen ziyaretçiler, bu deneyimi yaşayabilmek için bölgeyi ziyaret etmektedirler. Güvenli şekilde rezervasyon yapmak isteyen kişilerin özellikle, Sosyal medya üzerinde açılmış olan sayfalara, kopyalanan web sitelerine, başka firmalara ait kullanılan Türsab Belgeleri vb.. gibi birçok detaya çok dikkat etmeleri gerekmektedir.

 

Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

  • Güvenilir Kaynaklar Kullanın: Bungalov kiralamak için güvenilir ve tanınmış kaynakları tercih edin. İnternet üzerinde öne çıkan tatil kiralama platformlarına veya yerel acentelere başvurun. Mümkünse tavsiyeleri veya referansları olan kişilere danışın.

 

Detaylı Araştırma Yapın

  • Kiralamayı düşündüğünüz bungalov hakkında detaylı bir araştırma yapın. İnternet üzerinde, fotoğraflar, yorumlar, değerlendirmeler ve bungalovun konumu hakkında bilgi toplamaya çalışın. Sapanca Villa Bungalov Derneğinin (SAVİBU) web sayfasından (savibu.org) bölgede hizmet veren tesislerin iletişim bilgilerini teyit edin.

 

İletişim Kurun

  • Bungalov kiralama işlemi sırasında doğrudan ev sahibi veya kiralama acentesi ile iletişime geçin. Telefonla görüşmeler yaparak ayrıntıları sorun ve açıklayıcı bilgi alın.

 

Ödeme Güvenliği

  • Ödeme işlemleri için güvendiğiniz ödeme yöntemlerini kullanın ve mümkünse güvence sağlayan ödeme platformlarını tercih edin.

 

Ödeme İşlemi

  • Kredi kartları, dolandırıcılığa karşı daha fazla koruma sağlayabilir. Kredi kartıyla yapılan işlemler çoğu zaman geri alınabilir.  Havale ile ödeme gerçekleştirmeyi düşünüyorsanız Türsab Belgesini doğrulamış olduğunuz acentenin resmi hesabına ödeme yapın.

 

Doğrulanmış Acenta

  • Türsab Belge- Acenta doğrulama (https://www.tursab.org.tr/acenta-arama) sayfasından firmanın detaylarına ulaşabilirsiniz. Havale ile ödeme gerçekleştiricekseniz belgesini doğrulamış olduğunuz firmanın resmi hesap adına ödeme yapın. Banka hesap adı ile firma adının aynı firmaya ait olduğunuz teyit edin. 

 

Dikkatli Olun

  • İlginç teklifler veya çok düşük fiyatlarla karşılaştığınızda dikkatli olun. Eğer bir teklif çok iyi görünüyorsa, dolandırıcılığın işareti olabilir. Sapanca'da faaliyet gösteren konaklama tesisleri (Bungalov, Tiny Evler, Butik Villalar, Glamping  vb..) konsept olarak Kahvaltı dahil veya Sadace Oda satışı yapmaktadır. 
  •  
  • Kısacası sabah kahvaltısı,akşam yemeği, 5 çayı, gün içinde meyve ikramı, atv safari, tekne ile göl turu vb.. teklifler sunan firmalardan uzak durun. Günümüz koşullarında sunulan oda fiyatı ve vaad edilen bu ekstra hizmetler ödeyeceğiniz tutarın çok üzerinde olacaktır. 

 

Geri Ödeme Politikalarını Anlayın

  • Konaklam tesisinin iptal politikalarını ve geri ödeme koşullarını iyice gözden geçirin. Beklenmedik bir durumda parayı geri alabilmeniz önemlidir.

 

Şüpheli Durumları Bildirin

  • Eğer bir bungalov kiralama işlemi sırasında şüpheli durumlarla karşılaşırsanız, hemen yerel yetkililere bildirin, ödeme işlemi gerçekleştirmeyin.

 

  • Dolandırıcılığı önlemek için dikkatli olmak ve önlem almak önemlidir. Yukarıdaki adımları izleyerek, Sapanca'da veya herhangi bir bölgede günübirlik konaklama için kiralama işlemlerinizi daha güvenli hale getirebilirsiniz.

 


SOPHONES TURİZM©


 



Seyahat Yolculuğunuz Burada Başlıyor